Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P89e57t72r 68J36a28n37s74k81y

31. 12. 2012 17:10

vazeni predstave si fischera v uniforme LM jak cvici zasah proti spoluobcanum.. tehdy disidentum odpadlikum a zradcum.. samopal a ostre naboje.. doufam ze si nikdo nemysli ze by tahle bezpaterni guma nesplnila rozkaz

3 0
možnosti
Foto

jak bylo včera řečeno .... je možné si vážit spíše Švorcové, než mokrého hadru Fischera. Ta alespoň stála na svém a bylo jasno. Fischer, ten vždycky uhne !

4 0
možnosti

Pane autore, já komunisty nemusím. Pokud jste četl některý z mých blogů, určitě víte, že je mám rád jako osinu v zadku. Nevím, kolik je Vám let, z fotky si tipuji mezi 30 až 40. Takže jste bolševika mohl zažít, alespoň jako dítě. Já jej zažíval celách sedmatřicet let. Můžu Vás ujistit, že u komoušů bylo hodně lidí, kteří by i z Vašeho pohledu snesli označení poctiví a upřimní.

Je to velice složitý problém. Spousta lidí k nim vlezla v pětačtyřicátém pod dojmem osvobození. Sověti přinesli konec války a Sověti byli pro většinu našich lidí komunisté. Já sám jsem se narodil až po Únoru, takže jsem byl vychováván v duchu marx-len. Jistě, nadávali jsme na komunisty. Většinou díky tomu, že jsme si co by děcka neviděli do úst a vůbec jsme netušili, jak to bylo nebezpečné. Asi jako dnešní nadávání na všechno a na všechny. Doma, když jsem něco takového jednou řekl, dostal jsem od tatínka facku se slovy: "Chceš, aby nás zavřeli?" Nechápal jsem to. Dnes, když se na to dívám zpětně, rozumím. Každopádně to byla velice složitá a těžká doba. Pro spousti lidí také znamenala zlepšení životní úrovně. Ten kdo neměl nic a dostal málo, byl spokojený, žilo se mu lépe. Můj tatínek se narodil v roce 1906, stařeček se staršími syny ujeli do Ameriky, peníze domů neposílali. Aby se stařenka se třemi harnty uživila, chodila dřít k sedlákům za trochu polévky a kus buchty. Když tatínkovi bylo osm, začala 1. sv. válka. Do školy chodil jen tehdy, když nebylo u sedláků co dělat. Místo sešitu měl roztržený pytlík od mouky.

Ne, to není román autora 19. stol., to je skutečnost, která se mne samotného dotkla. Divíte se, že takoví lidé stáli při komunistech? Já ne, byť s tím nesouhlasím.

Samozřejmě, souhlasím s Vámi, že bývalý komunista nemá na Hradě co dělat.

3 0
možnosti

Sorry, ale nemáte pravdu (jen pro pořádek - v cosialismu jsem prožila 30 let, tak vím, o čem mluvím). Pokud k nim někdo vlezl po válce a byl to "poctivý a upřímný člověk", tak nejpozději v době politichých procesů si musel uvědomit, o co jde - a pokud chtěl zůstat i nadále čestný, tak tu stranickou knížku musel zahodit. To, že si o sobě řada členů myslela, že jsou "poctiví a upřímní" - to vám věřím.Jenže se skutečností to nemělo nic společného.

1 0
možnosti

Z Vašeho projevu je zřejmé, že se cítíte být někým, kdo Fischera morálně převyšuje minimálně o plivanec do tváře.

Píšete, že je Vám jeho vstup do KSČ lhostejný, ale celý Váš článek je o tom, jak Vám to naprosto zásadně vadí. Ten rozpor Vám nevadí?

Nebo Vám snad připadá morální obviňovat kohokoli (nejen Fischera), že kvůli němu Vaše matka měla špatnou práci?

Zmínil jste jméno Husák. Husák se sice stal prezidentem socialistického Československa, ale v době stalinismu byl odsouzen na doživotí, a jen díky tomu, že se nepřiznal k žádnému bodu obžaloby (i když byl mučen), nedostal trest smrti. I tak ale strávil v komunistickém lochu devět let. To svědčí o tom, že byl spíše idealista, než kariérista, natož diktátor. Jak byste zhodnotil z hlediska morálky jeho osobu?

Možná by Váš článek měl vyšší hodnotu, kdybyste nezaměňoval "vyšší princip mravní" za své vlastní ublíženectví.

0 4
možnosti
Foto

Nic není černobílé:

"Nebýt vás, mohla mít moje máma lepší práci".

Moje máma (o spousta dalších) zase měla lepší práci díky komunistům. Před nimi dostala za svoji těžkou práci u "kulaka" jen trochu brambor, za nich kromě těch brambor i mzdu.

3 4
možnosti

Tento svůj příspěvek jste myslela vážně?

3 4
možnosti

Pane Sycho, ptáte se, zda se autor umí dívat dopředu. Já Vám na to odpovím takto:

Bez podívání se dozadu není možný pohled dopředu.

2 0
možnosti

P56a22v50e25l 45S18y88c53h87a

31. 12. 2012 8:42

Jenže to co se zde předvádí není podívání se dozadu, to je energetická posedlost ...

0 1
možnosti

To je ale bída. Kdy už konečně nastane doba, kdy si budeme moci svého prezidenta vážit. Minulost je ale pěkná potvora. Každého jednou doběhne. Jenže ono je to těžké. Kdo z vás mladších by mohl s čistým svědomím prohlásit, že kdyby v této minulosti žil, byl by radějí šel do té kotelny? No ruku na srdce.

1 0
možnosti

Pro mne doba, kdy jsem si mohl vážit svého prezidenta, již nastala, ale bohužel za pár týdnů skončí.

2 1
možnosti

ty seš pěkná konzerva,dnes je taková situace ,že mu to členství spíš pomůže,rozhodně víc než členství v LIDEM,VV,TOP či ODS

1 3
možnosti

P56a70v25e35l 41S61y10c55h11a

31. 12. 2012 4:26

To je zas kázání.... Umíte se chlape dívat dopředu?

1 6
možnosti

J91a31r73a 59R59a20n98k

31. 12. 2012 5:51

4 Genoss P. Sycha....v kazde diskusi o volbe prezidenta jste se uz vyjadril......snad uz dost!!Rv

3 3
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1968x
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy