chystal Zeman proruský puč?

27. 12. 2014 20:50:41
26. října 2013 se pokusil prezident Zeman provést v ČSSD vnitrostranický puč. Za zády předsedy Bohuslava Sobotky svolal tajnou schůzku v Lánech, kde pověřil Haška, Tejce, Chovance, Škromacha a Zimolu odstraněním Sobotky z funkce. Puč se Zemanovi nepovedl. Je otázkou, co by se stalo, pokud by Zeman uspěl.

Předsedou ČSSD a premiérem by byl jmenován Hašek. Ten je k Zemanovi velice blízko jek charakterově, tak názorově. Protiruské sankce nepodporuje, na svém FB profilu dokonce zveřejňuje "zprávy" ze serveru Aeronet (kremelská hardcore propaganda). Ostatní účastníci schůzky v Lanech jsou na tom podobně - patří k proruskému křídlu v ČSSD. Flexibilní Chovanec včas odhadl situaci, stal se ministrem vnitra.

Zemanův (úspěšný) puč by zásadně ovlivnil orientaci České republiky. Ministerstvo zahraničí by de facto řídil on a Česká republika by se stala putinovým trojským koněm v EU. Putin již dříve prohlásil, že má v Evope "přátele", kteří mohou v unii vyvolat rozkol. A Zeman jistě patří k Putinovým "přátelům" - nevěří Austrálii, Holandsku, Německu, Anglii, Francii, atd. Nevěří českým zpravodajským službám. On věří příteli Lavrovovi, jak sám prohlásil. Válku na Ukrajině označuje za občanskou, ikdyž Kreml přiznal, že obsazení části Ukrajiny plánoval dávno před událostmi na Majdanu. Věří, že regulérní ukrajinskou armádu dokázali porazit rolníci a horníci. Miloš Zeman se točil se zády civilizovanému světu a zjevně ignoruje ruskou agresi. Miloš Zeman poškozuje zájmy České republiky a hájí zájmy Ruské federace.

Válka na Ukrajině se Česka bytostně týká. Jsme její součástí. Na zvýšené aktivity ruských tajných služeb upozorňovala BIS po léta, již za prezidentování Klause. BIS každoročně varovala před inflitraci rusů do státní a politické sféry, ovlivňování členů parlamentních politických stran, novinářů, politiků, nevládních organizací apod. Oba prezidenti tyto zprávy zjevně ignorovali. Příkladem ruské, mimořádně úspěšně aktivity bylo zabránění výstavby amerického radaru v Brdech. Ruská zahraniční politika v praxi - pasivní obranné v zařízení rusům vadí, o pár let později obsadí část suverénního státu, díky jejich agresivní politice padlo 6000 ukrajincu.... Kdo ví, jakou skutečnou hodnotu bude mít členství v NATO v případě konfliktu. Budou za nás Němci, Francouzi, či Britové ochotni položit životy? Jak moc by se teď radar, resp. americká armáda pro bezpečnost České republiky hodil.

Jedinou úspěšnou obrannou doktrínou před ruskou rozpínavostí je jednotná Evropa. Rusové si dokázali koupit Maďarsko, pokouší se o Řecko a slouhu mají na Pražském hradě. Ruská propaganda pracuje na plné obrátky - západ je zkažený, agresivní. Rusko jen brání tradiční hodnoty, na Krymu nebyli, pak byli. Krym je jejich, protože si to občané Krymu přáli. Pokud ospravedlníme anexi Krymu, protože si to občané přáli, potom měl Adolf Hiler právo obsadit Sudety. Sudeťáci také chtěli k říši.

Jen bychom neměli zapomínat - Sudety Hitlerovi nestačily.

 

Autor: Michal Triska | sobota 27.12.2014 20:50 | karma článku: 0.00 | přečteno: 45x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 241 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 416 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.06 | Přečteno: 106 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.97 | Přečteno: 582 | Diskuse
Počet článků 101 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1968
zakonzervovany konzervativec

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

více

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...